یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
شهید محلاتی / برنامه ضیافت

حوزه/ همرزم شهید محلاتی گفت: ایشان همواره روحانیون را به ارتباط مؤثر با جوانان توصیه می کرد و می گفت منتظر نباشید جوانان به شما مراجعه کنند بلکه شما باید به سراغ آنها بروید.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، برنامه بیست و پنجم ضیافت رمضانی شبکه قرآن و معارف سیما به بررسی ابعاد علمی و مبارزاتی زندگی شهید آیت‌الله فضل‌الله محلاتی با حضور سردار عبدالله محمودزاده از دوستان و همرزمان شهید محلاتی اختصاص یافت.

محمود زاده اظهار کرد: آیت الله محلاتی در تیرماه ۱۳۰۹ در محلات به دنیا آمد و پدرش از کسبه بازار بود که کشاورزی هم می کرد. ایشان در مکتب خانه تحصیل را آغاز کرد و تحت تاثیر آشنایی با آیت‌الله خوانساری، آیت‌الله سید صدرالدین صدر و حضرت امام خمینی (ره) که در تابستان به محلات می رفتند، به طلبگی علاقه‌مند شد.

وی افزود: ایشان از ۱۳ سالگی وارد حوزه علمیه شده، برای دروس تکمیلی حوزه به مدرسه فیضیه قم رفت و در محضر علمای آن روزگار همچون آیت الله سید حسین بروجردی، شیخ مرتضی حائری یزدی، سیدمحمدحسین طباطبایی، شیخ علی پناه اشتهاردی، شیخ محمد صدوقی یزدی، شیخ مرتضی مطهری و آیت‌الله مشکینی کسب فیض کرد.

هم‌رکاب شهید نواب؛ یار وفادار امام خمینی (ره)

این مبارز انقلابی با اشاره مبارزات شهید محلاتی بیان داشت: ایشان علاوه بر آشنایی با شهید نواب صفوی و حضور در فعالیت های انقلابی، در واقعه ملی شدن صنعت نفت با آیت الله کاشانی همکاری داشت. در سال ۱۳۲۹ در تبریز سخنرانی تندی کرد که مأموران حکومت پهلوی وی را مورد ضرب و شتم قرار دادند. این حضور انقلابی او ادامه داشت تا اینکه مبارزات حضرت امام خمینی علیه حکومت پهلوی علنی شد و ایشان در جریان این مبارزات همواره همراه ایشان و در صحنه بود تا اینکه انقلاب به پیروزی رسید.

محمودزاده که سابقه آشنایی اش با شهید محلاتی به پیش از انقلاب باز می گردد، اظهار داشت: من از دوران کودکی و نوجوانی با عشقی که به امام خمینی (ره) داشتم پای منبر افرادی می رفتم که از امام سخن می گفتند؛ شهید محلاتی نیز یکی از افراد بود. البته پدر بنده نیز که در جلسات سخنرانی آیت الله کاشانی شرکت می کرد، در آن جلسات با آیت الله محلاتی آشنا می شود. آنها در یک سفر حج اتفاقی باهم در یک کاروان قرار می گیرند و در روز عید غدیرخم در منا با یکدیگر صیغه برادری می خوانند. این مسئله پیوند و آشنایی من را با آیت الله محلاتی بیشتر و محکم تر کرد.

وی افزود: شهید محلاتی می گفت وقتی از محلات به قم آمدم دو مسئله موجب انقلابی شدن من بود. یکی آشنایی با افکار شهید نواب صفوی و دوم آشنایی با حضرت امام خمینی (ره). ایشان دفترچه ای داشت که من هم آن را دیده بودم؛ در آن دفتر احادیثی که حضرت امام در جلسات درس شان در قم بیان می کردند، شهید محلاتی آنها را مرتب و دقیق یادداشت می کرد و وقتی در جلسات سپاه سخنرانی داشت، به احادیث آن دفتر رجوع می کرد.

توصیه شهید محلاتی به روحانیون برای ارتباط با جوانان و جذب حداکثری

هم مرید امام بود هم عاشق امام

این همرزم شهید محلاتی خاطرنشان کرد: شهید محلاتی خیلی علاقه مند بود که این احادیث را چاپ کند لذا وقتی مرحوم آیت الله فهری نماینده امام (ره) در سوریه از ایشان درخواست کرد که این مجموعه احادیث را به او بدهد تا در کنار احادیثی که خودش یادداشت کرده و از افراد دیگری هم جمع آوری کرده بود، به چاپ برساند، ایشان موافقت کرده و کتاب چهل حدیث امام (ره) حاصل آن کوشش هاست.

محمودیان با بیان اینکه شهید محلاتی حساسیت عجیبی به امام خمینی (ره) داشت، گفت: ایشان هم مرید امام بود و هم عاشق امام و سعی می کرد تمام خواسته ها و اندیشه حضرت امام را در سپاه اجرا کند. البته حضرت امام هم بسیار به ایشان علاقه مند بوده و اعتماد داشتند و در سال ۵۹ پس از تشکیل سپاه، ایشان را به عنوان نماینده خود در سپاه معرفی کردند.

وی با اشاره به خستگی ناپذیری شهید محلاتی خاطرنشان کرد: خاطرم هست که ایشان هر روز تا ساعت ۶ یا هفت شب در سپاه بود و بعد از آن به جلسه جامعه روحانیت مبارز می رفت و تازه ساعت ۱۱ شب آقای هاشمی تماس می گرفت تا جلسه‌ای داشته باشند.

محمودیان با بیان ویژگی های دیگری از سیره اخلاقی آیت الله محلاتی گفت: ایشان معتقد به جذب حداکثری بود، نه دفع و می گفت که ما باید کنار هم باشیم. شهید محلاتی خیلی سعی می کرد دوستان را کنار هم حفظ کند و در حل اختلافات هم بسیار تلاش می کرد. جاذبیت ایشان در سپاه هم بسیار مؤثر بود چرا که حرف و عملش یکی بود و این ویژگی، از دوران شاگردی حضرت امام در وجود ایشان شکل گرفته بود. او اهل سیاست بازی نبود و صادقانه رفتار می کرد.

توصیه شهید محلاتی به روحانیون برای ارتباط با جوانان و جذب حداکثری

سیلی به صورت بازجوی ساواک به دلیل اهانت به حضرت زهرا (س)

همرزم شهید محلاتی در خصوص روحیه مبارزاتی ایشان بیان داشت: شهید محلاتی در دوران پیش از انقلاب بیش از بیست بار بازداشت شده بود؛ در یکی از این بازداشت‌ها بازجوی ایشان ثابتی شکنجه‌گر معروف ساواک بود؛ شهید محلاتی حساسیت عجیبی نسبت به ائمه (ع) به خصوص حضرت زهرا (س) داشت. ثابتی در آن جلسه اهانتی به حضرت زهرا (س) می کند که شهید محلاتی سیلی محکمی به صورت او می نوازد. بعد از انقلاب که ثابتی را بازداشت می کنند، در جلسه بازجویی او شهید محلاتی نیز حاضر می شود و می گوید من از همه توهین‌ها و شکنجه‌هایی که به من روا داشته می گذرم ولی از توهینی که به حضرت زهرا (س) کرد، نمی گذرم.

وی گفت: در جلساتی که با روحانیون سراسر کشور برگزار می کرد، همواره یک نکته را بسیار متذکر می شد و می گفت پیش از انقلاب که برای سخنرانی می رفتیم وقتی چند جوان در جلسه ما حاضر می شدند این بسیار باعث شعف ما می‌شد اما امروز به برکت انقلاب اسلامی همه جا پر از جوانان پرشور و انقلابی است. این را باید قدر بدانیم. لذا شما ننشینید تا جوان ها به شما مراجعه کنند بلکه شما باید حرکت کنید و به سمت جذب جوانها بروید. روحانی باید سراغ جوانها برود و آنها را جذب کند. این از برکت انقلاب است که ما را با این جوانها آشنا کرد.

لازم به یادآوری است، «ضیافت» عنوان برنامه ایست که در ماه مبارک رمضان به مدت سی شب با اجرای سیدعلی قوامی، نود دقیقه پیش از افطار مهمان خانه مخاطبان شبکه قرآن و معارف سیما خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha